Ενημερωτικό Σημείωμα της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για τη διαδικασία εκλογής εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής των δύο αιρετών εκπροσώπων (ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ με βαθμό τουλάχιστον Δ΄) για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο προσωπικού Ο.Τ.Α. Ν. Δωδεκανήσου (για τα νέα αιρετά μέλη από 01/01/2017).
Η διαδικασία για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο προϋποθέτει:
α) την νέα κατάταξη των υπαλλήλων βάσει του Ν.4369/2016 (νέο βαθμολόγιο),
β) την  κατάρτιση των πινάκων εκλογέων μέχρι την 30η Ιουνίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες και
γ) την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο μέχρι τις 15 Ιουλίου, όπου έληγε η προθεσμία, βάσει εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
Στο σημείο αυτό διευκρινίζουμε, ότι σύμφωνα με τις εγκυκλίους η αρμόδια υπηρεσία του οικείου ΟΤΑ όφειλε να είχε ολοκληρώσει την κατάταξη των υπαλλήλων στους νέους βαθμούς και να είχαν εκδοθεί οι σχετικές διαπιστωτικές πράξεις, ώστε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι να είναι εξασφαλισμένο για όλους.
Γνωρίζουμε όμως ότι στο Δήμο μας – ενδεχομένως και σε άλλους – δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία αυτή, αφού εκδόθηκαν οι πίνακες εκλογέων χωρίς να έχει προηγηθεί η κατάταξη των υπαλλήλων στους νέους βαθμούς. Η κατάσταση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τον δισταγμό κάποιων υπαλλήλων να υποβάλουν υποψηφιότητα υπό το φόβο του αποκλεισμού τους λόγω παλιού βαθμολογίου.
Το Υπουργείο απέστειλε νέα εγκύκλιο στις αρμόδιες υπηρεσίες με την οποία ζητάει ως τις 29-07-2016 την άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων για την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων στους νέους βαθμούς, ώστε να εξασφαλισθεί η εύρυθμη  διαδικασία εκλογής αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, εξασφαλίζοντας το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε όλους τους ενδιαφερόμενους.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Επειδή, τα στοιχεία για την κατάταξη των υπαλλήλων στους νέους βαθμούς θα πρέπει να υποσταλθούν ηλεκτρονικά το αργότερο ως τις 29-07-2016
Επειδή, η δημοτική αρχή αδιαφορεί για την υποστελέχωση των υπηρεσιών και τον φόρτο εργασίας των υπαλλήλων
Επειδή, κάθε υπάλληλος έχει δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι
Ως ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου απαιτούμε:
·         Την άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. του Συλλόγου για να πραγματοποιηθεί συνάντηση με το γραφείο προσωπικού και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της νέας κατάταξης μέχρι τις 29-07-2016
·         Την παρέμβαση του Συλλόγου στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε σε όσους ΟΤΑ δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάταξης των υπαλλήλων τους στους νέους βαθμούς για οποιοδήποτε λόγο, να δοθεί νέα προθεσμία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
Ρόδος 24/07/2016
+