Καταγγελία για την περιοδεία του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Αντιδήμαρχο

Είναι αποκαλυπτική η στάση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου, όπου χτες πραγματοποίησε περιοδεία σε χώρους εργασίας μαζί με εκπρόσωπο της εργοδοσίας, τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών!
Αποκαλύφθηκε στην πράξη ο εργοδοτικός τους προσανατολισμός, η υποστήριξή τους από τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές και από τις παρατάξεις τους (Αγωνιστική Κίνηση, Ενωτική Παρέμβαση).
Δεν μας εκπλήσσει η υπονόμευση και η απαξίωση της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων μέσα από τα συλλογικά τους όργανα για την ανατροπή της κυβερνητική πολιτικής. Είναι αναμενόμενη, γιατί είναι διαχρονικό φαινόμενο από τους πρόθυμους συμμάχους της εκάστοτε κυβέρνησης και της εργοδοσίας στο εργατικό κίνημα.
Καταγγέλλουμε ότι η παρουσία του Αντιδημάρχου (εργοδοσία) σε συζητήσεις και συγκεντρώσεις των εργαζομένων εντάσσεται στο πλαίσιο της περαιτέρω απαξίωσης του συλλογικού μας οργάνου, ώστε να γίνει στην πράξη “φερέφωνο” της δημοτικής αρχής, η οποία εξειδικεύει και εφαρμόζει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.
Ως ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου, απαιτούμε να γίνονται συζητήσεις και συνελεύσεις με εργαζομένους χωρίς την “κηδεμονία” της εργοδοσίας. Κάθε εργαζόμενος να καταθέτει αιτήματα και προβλήματα χωρίς φόβο στα συλλογικά μας όργανα. Να οργανωθεί η συλλογική δράση και παρέμβαση όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της δημοτικής αρχής.
Με βάση το πλαίσιο αγωνιστικής δράσης της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου, δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε να οργανώνουμε και να απαιτούμε την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας, κόντρα στις εκφυλιστικές τακτικές και την απαξίωση των συλλογικών μας οργάνων.
ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ, ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ
+