Κατάληψη στο γραφείο του Δ. Στρατούλη από τους απολυμένους συμβασιούχους του ΟΑΕΕ

Κατάληψη στο γραφείο του Αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη, πραγματοποιούν από το πρωί οι απολυμένοι συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψή τους, καθώς το δικαστήριο δικαίωσε προσωρινά ορισμένους εξ αυτών που είχαν προσφύγει, απόφαση που μεταφράζεται σε επαναφορά τους στην εργασία.
Στα πλαίσια της κατάληψης απαιτούν άμεσα να συναντηθούν μαζί του προκειμένου να δοθεί λύση στο αίτημά τους, ωστόσο όπως καταγγέλουν εδώ και 6 εβδομάδες που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη ο αναπληρωτής υπουργός δεν τους έχει δεχτεί.
Παράλληλα, όπως καταγγέλουν οι απολυμένοι συμβασιούχοι, ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ παράλληλα επιρρίπτουν ευθύνες και στην κυβέρνηση καθώς προεκλογικά από την θέση της αντιπολίτευσης το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είχε δεσμευτεί για την επαναπρόσληψή τους.
Οι απολυμένοι συμβασιούχοι τονίζουν ότι με την αποχώρησή τους από την εργασία, μετά από δουλειά 6 ή 8 χρόνια, ο Οργανισμός αποδυναμώθηκε αισθητά, καθώς παράλληλα συνταξιοδοτικά ικανός αριθμός του μόνιμου προσωπικού, χωρίς να αναπληρωθεί.
Τα δίκαια αιτήματά τους στηρίζει το ΠΑΜΕ που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους.
+