Αρκετά Ματώσαμε. Αρκετά Πληρώσαμε. Όλοι στους Δρόμους!

Ουδέποτε στο τραπέζι δεν μπήκε το θέμα της αύξησης των μισθών μας.
Ουδέποτε στο τραπέζι δεν κουβέντιασαν μέτρα προκειμένου να επανέλθουν οι μισθοί μας και οι συντάξεις στη προ κρίσης εποχής.
Αντιθέτως το μόνο που κουβέντιαζαν ήταν το πώς θα λεηλατήσουν παραπέρα το εισόδημα μας και το πώς θα καταπατήσουν κατακτήσεις και δικαιώματα προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Στην ενιαία επίθεση της κυβέρνησης και των θεσμών η πλειοψηφία των δημάρχων βρέθηκε αρωγός τους, σύμμαχος τους. Υιοθέτησαν το σύνολο των αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής μετατρέποντας τους δήμους σε επιχειρήσεις με κέρδη και ζημιές.
Αρκετά τους ανεχτήκαμε, όχι άλλη αναμονή, σπάμε τις αυταπάτες που συνειδητά καλλιεργούσαν. Απαιτούμε να ζήσουμε και εμείς μια αξιοπρεπή ζωή. Έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε καλύτερες συνθήκες στα παιδιά μας.
Όλο αυτό το διάστημα οι κυβερνώντες προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι διαπραγματευόταν. Και πράγματι διαπραγματευόταν σκληρά. Όμως όχι για τους εργαζομένους και το λαό. Από τη συμφωνία αποδεικνύεται ότι στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς δηλαδή αυτούς που ονόμαζε σε όλη τη προεκλογική περίοδο τοκογλύφους δεν ήταν και δε είναι οι αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων αλλά τα κέρδη του κεφαλαίου.
Η νέα συμφωνία της συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δηλαδή το νέο μνημόνιο, αντί για την ελπίδα όπως έταζε προεκλογικά στην πραγματικότητα έρχεται να βάλει και νέα λεπίδα στους λαιμούς των εργαζομένων.
  • Λέμε όχι στη νέα αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ δηλαδή στη παραπέρα λεηλασία του εισοδήματος μας που θα επιφέρει μειώσεις στους μισθούς
  • Λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις που σήμερα τις βαφτίζουν αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας,
  • Λέμε όχι στη παραπέρα σφαγή των δικαιωμάτων μας.
Συνάδελφοι σσες. Σήμερα ήρθε η στιγμή να ανασυνταχτούμε, να οργανωσουμε τον αγώνα, την αντεπίθεση, τον ξεσηκωμό, για να ανακτήσουμε όλα αυτά που χάσαμε κατά τη διάρκεια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.
  • Απαιτούμε μισθούς και συντάξεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Απαιτούμε για όλους ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ με ΠΛΗΡΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα της προ κρίσης εποχής.
  • Απαιτούμε τη κατάργηση των αντεργατικών νόμων που ελαστικοποιούν την εργασία ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ και ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
  • Απαιτούμε να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι που εμπορευματοποιούν τις δημόσιες υπηρεσίες.

Αρκετά ματώσαμε. Αρκετά πληρώσαμε

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΝΗ, στην Ομόνοια, στις 6.00μμ

H Διοίκηση του Συνδικάτου
+