Έκανε πίσω η κυβέρνηση, δεν ρευστοποιείται ομόλογο του ΕΤΕΑ με 25 εκατ. ευρώ ζημιά

Υπαναχώρησε η κυβέρνηση και τελικά δεν θα ρευστοποιηθεί το ομόλογο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρών με ζημιά 25 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν από το ΕΤΕΑ οι επικουρικές συντάξεις του Ιούνη.
Μετά τις αντιδράσεις και τη δημοσιότητα που πήρε το όλο θέμα, αποσύρεται η σχετική εισήγηση της διοίκησης του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα συζητηθεί μετά από συνεννόησή του και τη σύμφωνη γνώμη του γγ Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Ρωμανιά και του διοικητή του ΕΤΕΑ Θανάση Καποτά.
Δήλωσε πως η κυβέρνηση «θα συμβάλει άμεσα στην αντιμετώπιση του ταμειακού προβλήματος του ΕΤΕΑ, που δημιουργήθηκε από το καταστροφικό κούρεμα κατά 53% των αποθεματικών του από την κυβέρνηση Παπαδήμου - Σαμαρά - Βενιζέλου το 2012 και το ίδιο θα κάνει και στο μέλλον».
Το πώς θα αντιμετωπισθεί το ταμειακό πρόβλημα του ΕΤΕΑ δεν έγινε γνωστό, ενώ αν τελικά προχωρούσε το σπάσιμο του ομολόγου η ζημιά θα ήταν πολύ μεγάλη μια και η απώλεια θα ήταν της τάξης του 25%. Έτσι η πρόωρη ρευστοποίηση ενός ομολόγου των 100 εκατομμυρίων ευρώ θα σήμαινε πως το ΕΤΕΑ θα λαμβάνει 75 εκατομμύρια ευρώ και θα έχανε 25 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα αύξαναν σημαντικά τις απώλειες από το PSI.
+