Συλ. Εργ. Δήμου Καισαριανής: Ανακοίνωση για την ανάγκη μόνιμης και σταθερής εργασίας

Συναδέλφισσες-οι,
Τις μέρες αυτές, πέφτουν και οι τελευταίες μάσκες, με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να βάζει την αντιλαϊκή πολιτική στις ράγες των μνημονίων, να ετοιμάζει την επόμενη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο που θα τη συνοδεύσει, ανεξάρτητα από τον «ευφημισμό» που θα αποδώσουν σε αυτό. Μάλιστα, δε διστάζουν να υπερθεματίσουν σε αντιλαϊκά μέτρα, τέτοιου εύρους και βάθους, που κάνουν τα κόμματα της προηγούμενης κυβερνητικής διαχείρισης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) να «ζηλεύουν» και να υπόσχονται να τα υπερψηφίσουν αρκεί «επιτέλους» να υπάρξει η συμφωνία...
Σε αυτές τις συνθήκες, ο Σύλλογος μας, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα έδωσε και δίνει σκληρές μάχες για την αποτροπή των αντιλαϊκών μέτρων. Ήδη το σωματείο μας πήρε πολλές πρωτοβουλίες για την ανάγκη μόνιμης και σταθερής εργασίας, για κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων κ.α. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα ανοίξαμε ζήτημα για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς των οποίων οι συμβάσεις έληγαν αρχές Απριλίου. Με μαζικές κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών, με παραστάσεις διαμαρτυρίας
τόσο στο Γ.Γραμματέα, όσο και στον Υπουργό Εσωτερικών απαιτήσαμε να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων μέχρι να ανοίξει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση τους.
Μετά από τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, με εργαζόμενους, με γονείς των παιδικών σταθμών και την αγωνιστική διεκδικητική στάση της Δημοτικής Αρχής, πετύχαμε να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων μέχρι τέλος της σχολικής περιόδου, δηλαδή μέχρι 31 Ιουλίου. Η εξέλιξη αυτή, δεν είναι η καλύτερη αλλά είναι ένα θετικό βήμα τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για το ταξικό κίνημα που σε συνθήκες όξυνσης της ταξικής πάλης και νέων αντιλαϊκών μέτρων, οι εργαζόμενοι μπορούν να πετύχουν έστω και μικρές κατακτήσεις κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Ε.Ε.
Αξίζει εδώ να πούμε ότι σε όλη αυτή τη δράση του Συλλόγου, οι συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ-ΕΑΣ Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής όχι μόνο δεν συμμετείχαν σε καμία κινητοποίηση αλλά καταψήφιζαν τις προτάσεις της ΔΑΣ για κινητοποιήσεις υπεράσπισης της μόνιμης και σταθερής εργασίας, αποκαλύπτοντας έτσι το ρόλο τους. Ένα ρόλο υπεράσπισης και στήριξης προς την αντιλαϊκή πολιτική της Συγκυβέρνησης αλλά και ένα ρόλο που μπαίνει τροχοπέδη σε όποια διεκδίκηση βάζει μπροστά το εργατικό ταξικό κίνημα.
Συναδέλφισσες-οι
Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός από την Κυβέρνηση, να φορτώνει στους εργαζόμενους τις αντιλαϊκές επιλογές της, τους συμβιβασμούς και τις αντιλαϊκές συμφωνίες με την ΕΕ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για όλες τις δομές του δήμου.Κατάργηση των νόμων που προωθούν και ενισχύουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και όλων των «διαθέσιμων».
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους.
ΜΑΙΟΣ 2015
ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
+