Άμεση σύγκληση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ρόδου ζητάει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μέρα με τη μέρα πιο καθαρό ότι είναι στα σκαριά νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.
Το ίδιο το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση, που στην πραγματικότητα δεν αφορά τον κατώτερο μισθό αλλά συνολικά το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων, είναι χαρακτηριστικό. Πλέον, με τη βούλα και της ΟΚΕ που απέρριψε ακόμα και τα ψίχουλα της σταδιακής αύξησης στον κατώτερο μισθό, η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για να ξεκινούν οι εργοδότες τις διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση για τις κλαδικές συμβάσεις. Ήδη αυτή την απάντηση έδωσε σε δυο κλαδικές ομοσπονδίες η εργοδοσία.
Εξέλιξη βέβαια, που δεν είναι καθόλου άσχετη με την κοινή δήλωση Τσίπρα – Γιούνκερ για «μοντέρνο» ασφαλιστικό σύστημα και συλλογικές διαπραγματεύσεις, αυτά περιλαμβάνει η συμφωνία συγκυβέρνησης με ΕΕ – ΕΚΤ - ΔΝΤ.
Παράλληλα, δραματική είναι πλέον η κατάσταση στην Υγεία, με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό να οδηγούν ασθενείς και υγειονομικούς στην απόγνωση. Η εξαγγελία 4000 προσλήψεων επικουρικών είναι σταγόνα στον ωκεανό. Είναι χαρακτηριστική η έκκληση που απευθύνει το Σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρόδου στους εργαζόμενους της περιοχής για την κατάσταση που επικρατεί.
8000 οφειλόμενα ρεπό και 1 εργαζόμενος εκεί που θα έπρεπε να έχει τουλάχιστο 3. Κάτω από αυτή την κατάσταση οι υγειονομικοί σε όλη τη χώρα προχωρούν σε απεργία με την πολύμορφη συμμετοχή εργαζομένων και από άλλους κλάδους την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μάη.
Τέλος, πρόσφατα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με τη θετική ψήφο δυο μελών του ΔΣ του ΕΚΡ (ένας εκ των οποίων ήταν και ο βασικός εισηγητής) η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο νησί της Ρόδου.
Εξέλιξη, που εκτός από το ότι φορτώνει νέα βάρη στο λαό, ενώ η πείρα έχει δείξει ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο, βάζει σε κίνδυνο και τους ίδιους τους εργαζόμενους της διεύθυνσης καθαριότητας. Επομένως η ψήφος αυτή, ήταν ψήφος ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης συνολικά.
Οι ίδιες οι εξελίξεις επιβάλλουν τον προγραμματισμό της συνεδρίασης της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.
Ζητούμε λοιπόν την άμεση σύγκληση της Διοίκησης με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:
  1. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
  2. Υγεία και πανελλαδικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων
  3. Ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.
Για τη ΔΕΑΣ
Μανώλης Μπακάλης
Κώστας Γιαννόπουλος
Μιχάλης Τσουρούτης
Σταύρος Βαρκάκης
Μιχάλης Κατσουράκης
+