Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού της Κω


Τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους του Δημοτικού Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού της Κω, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τουλάχιστον τριών μηνών εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.
Σε ανακοίνωση του σημειώνει:
«Η εφαρμογή του νόμου "Καλλικράτη", η δραματική μείωση των εσόδων των Δήμων που επηρεάζουν και τις επιχειρήσεις τους, η εφαρμογή των μνημονιακών νόμων και μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων πέρα από τα διαχειριστικά εμπόδια που επιβάλλουν, κατάργησαν μια σειρά από εργασιακά δικαιώματα, εντατικοποίησαν τους όρους εργασίας, απαγόρευσαν το αυτονόητο δικαίωμα που όφειλε να εξασφαλίζει μια σύγχρονη κοινωνία, αυτό της μονιμότητας στην εργασία.
Είναι γνωστό ότι η μονιμότητα βρίσκεται εδώ και χρόνια στο στόχαστρο της ΕΕ, με της οποίας την πολιτική συμφωνεί και συμπορεύεται και η σημερινή κυβέρνηση, με την στήριξη και της πλειοψηφίας του Δήμου Κω.
Στην συγκεκριμένη επιχείρηση, όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, προκύπτουν σοβαρά εμπόδια διατήρησης της λειτουργίας τους. Εμπόδια για τα οποία δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι.
Οι Δημοτικές Αρχές οι οποίες δεν πρόβλεψαν -για λόγους πολιτικής κατεύθυνσης- να εντάξουν στους ΟΕΥ το σύνολο του προσωπικού ή τις ανάγκες τους, εύκολα προχωρούν στο κλείσιμό τους, αποστερώντας από τους Δημότες υπηρεσίες που δικαιούνται και ακριβοπληρώνουν και πολύ περισσότερο αυξάνοντας τα ποσοστά ανεργίας, απολύοντας τους εργαζόμενους σε αυτές.
Οι ευθύνες που τους αναλογούν είναι τεράστιες.
Άμεση λύση μπορεί να δοθεί με παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε και τα δεδουλευμένα να καταβληθούν άμεσα, να λήξει η ομηρία των εργαζομένων και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους.
Απαιτούμε:
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να ξεπεραστούν όλα τα νομικά εμπόδια για την εξόφληση των εργαζομένων.
  • Θέση και απαίτησή μας είναι το υπερώριμο αίτημα που πρέπει να ικανοποιηθεί χωρίς παραπέρα ανατροπές στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εν προκειμένω μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο συγκεκριμένο ΝΠΙΔ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».
+