Απειθαρχία στον κανονισμό του Δουβλίνου και στη συνθήκη Σέγκεν ζητά ο Δήμος Πατρέων

Ανθρώπινους χώρους φιλοξενίας, άμεση απονομή ασύλου και χορήγηση των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων, ζητά για τους μετανάστες ο Δήμος Πατρέων.
Σε ανακοίνωση του Δήμου, τονίζεται επίσης ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης η απειθαρχία στον κανονισμό του Δουβλίνου, καθώς και στη συνθήκη Σέγκεν.
Αναλυτικά, ο Δήμος Πατρέων αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
«Είναι γνωστό ότι εξαιτίας των γενικευμένων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και εσωτερικών συγκρούσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, αυξάνονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από αυτές τις περιοχές.
Είναι επίσης δεδομένο, ότι η αδιέξοδη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, έχει εγκλωβίσει στη χώρα μας και στην πόλη μας χιλιάδες πρόσφυγες, που ζουν σε άθλιες συνθήκες, στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και δεν λιάζονται όπως υποστηρίζει η αρμόδια υπουργός, αλλά υποφέρουν.
Η κυβέρνηση άμεσα πρέπει να εξασφαλίσει ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και να κλείσει οριστικά τα κέντρα κράτησης.
Να υλοποιήσει τα απαραίτητα μέτρα για την γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου, καθώς και χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων, για να φτάσουν στις χώρες προορισμού τους.
Η απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στην Συνθήκη Σέγκεν είναι υποχρεωτική για να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα.
Αυτήν την πολιτική η Δημοτική Αρχή, σταθερά πρόβαλλε όλα τα χρόνια και τώρα συνεχίζει, απαιτώντας οι υποδομές για την φιλοξενία των προσφύγων στην πόλη μας να εξασφαλίζουν τις στοιχειώδεις ανθρώπινες συνθήκες, με όρους υγιεινής διαβίωσης και δομές ιατρικής βοήθειας, χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων. Δομές που θα στηρίζουν και θα διευκολύνουν την ασφαλή μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους και όχι κέντρα «αποθήκες ψυχών», εγκλωβισμένων και απελπισμένων μεταναστών».
+