Ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Πετρούπολης στην ΤτΕ

Ομόφωνη απόφαση καταδίκης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης από το δημοτικό συμβούλιο Πετρούπολης που συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη 21 Απρίλη και αποφάσισε να μη δώσει ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Αναλυτικά, το δελτίο τύπου:
Στις 21 Απρίλη συγκλήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο της Πετρούπολης, με θέμα την «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων».
Ήδη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα της Τρίτης 21/4, περιόδευσαν σε όλους τους χώρους του Δήμου, αλλά και σε εργασιακούς χώρους της πόλης, με σκοπό να ενημερώσουν τον πετρουπολιώτικο λαό για τις εξελίξεις και να τον καλέσουν σε ξεσηκωμό, ενώ όλο το πρωί τα μεγάφωνα του Δήμου ανακοίνωναν την καταγγελία της Διοίκησης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση καταδίκης της συγκεκριμένης ΠΝΠ, ενώ ο Δήμαρχος της πόλης, Βαγγέλης Σίμος, δήλωσε ότι με εντολή του στην Οικονομική Υπηρεσία, δεν θα δοθεί ούτε ένα ευρώ από το ταμείο του Δήμου στην ΤτΕ, προκειμένου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να ικανοποιήσει τα αιτήματα της Τρόικας.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν παρούσα αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου, το οποίο στην τοποθέτησή του έκρινε θετική την απόφαση της Δημοτικής Αρχής, και με τη σειρά του κατήγγειλε τη στάση και την πολιτική της κυβέρνησης.
Στο τέλος της συνεδρίασης ο Δήμαρχος τόνισε ότι η συγκυβέρνηση έχει δείξει δείγματα γραφής για το ποιανού συμφέροντα εξυπηρετεί, και ότι τα μέτρα που παίρνονται δεν είναι για όλους, αφού από τη μία η κυβέρνηση υφαρπάζει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις παροχές προς τη λαϊκή οικογένεια, και ταυτόχρονα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου φοροαπαλλάσσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Κάλεσε όλους τους φορείς της πόλης να στηρίξουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να δείξουν ανυπακοή και απειθαρχία στην κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, και να αγωνιστούν προκειμένου να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί, και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια.
+