Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας: Δεν θα εφαρμόσουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Ο Δήμος Πατρέων δεν πρόκειται να πειθαρχήσει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ζητά τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου. Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη, όπου το θέμα τέθηκε προ ημερήσιας διάταξης.
Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης εισηγήθηκε στο Σώμα πρόταση η οποία έγινε και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρότεινε:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Απαιτεί την άμεση και οριστική απόσυρσή της.
Αποφασίζει να μην εφαρμόσει την Πράξη και να μην καταθέσει τα χρήματα.
Αποφασίζει την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή να οργανώσει κινητοποίηση μαζί με τον πατραϊκό λαό και τους εργαζόμενους.
Τα διαθέσιμα του δήμου είναι για τους εργαζόμενους, το λαό και τις ανάγκες του, όχι για τις τράπεζες, τους δανειστές και το κεφάλαιο».
Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ ψήφισαν οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του κ. Δημαρά, του κ. Παναγιωτόπουλου, του κ. Οικονομόπουλου, του κ. Πατούχα, του κ. Τζανάκου και του κ. Ντρίνια.
Η παράταξη του κ. Χριστόπουλου πρότεινε και ψήφισε το ψήφισμα που εξέδωσε η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, ενώ η παράταξη του κ. Σπαρτινού παρότι διαφώνησε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εντούτοις συμφώνησε με το περιεχόμενό της και κατέθεσε δικό της ψήφισμα που ψήφισαν οι σύμβουλοι της ΡΑΠ καθώς και η κ. Σαμούρη.
+