Πάρτε πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους με μια φωνή απαιτούμε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Πάρτε πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία δεσμεύετε τα ταμειακά διαθέσιμα Δήμων, Νοσοκομείων, Πανεπιστημίων και άλλων δημόσιων Οργανισμών. Δεν δεχόμαστε να προχωράτε σε στάση πληρωμών, να αφήσετε απλήρωτους εργαζόμενους, να «κλείσετε» παιδικούς σταθμούς και υπηρεσίες, να τσακίζετε λαϊκά δικαιώματα, για να δώσετε ζεστό χρήμα στους «δανειστές», την ίδια ώρα μάλιστα, που με άλλη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου χαρίζετε πρόστιμα σε επιχειρηματικούς ομίλους και προχωράτε σε συμφωνίες εξοπλιστικών προγραμμάτων 500 και πλέον εκατομμύριων δολαρίων.
Τα ελάχιστα ταμειακά διαθέσιμα που υπάρχουν είναι δικά μας, είναι χρήματα που βγήκαν από τον ιδρώτα του λαού και σε αυτόν πρέπει να γυρίσουν, ενισχύοντας κοινωνικές δομές και λαϊκές ανάγκες. Όχι να πάνε στο ΔΝΤ και τους καπιταλιστές για να πληρωθούν δόσεις ενός χρέους, που δεν είναι του λαού.
«Δεν θα βγούμε από το λούκι», όπως ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αν αποδεχτούμε την παραχώρηση» των χρημάτων… Η ζωή και η ιστορία έδειξε ότι με τα 37,7 δις (13 δις ήταν μόνο από τα ασφαλιστικά ταμεία) που έκλεψαν με το PSI δεν βγήκαμε από το λούκι…
«Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε για την διάσωση της πατρίδας, αρκεί να μας το ζητήσουν» δηλώνουν Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, ενώ δείχνουν ότι «επαναστατούν», κρύβοντας καλά ότι είναι πάντα πρόθυμοι υπερασπιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δανειστών, ότι «σπρώχνουν» την κυβέρνηση σε έναν «έντιμο συμβιβασμό» με τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Είναι προκλητικό για τους εργαζόμενους το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η αρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων «γίνεται για την διαπραγμάτευση». Γνωρίζουμε ότι στη διαπραγμάτευση δεν συζητάνε για το πώς θα αυξήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, για το πώς θα έχουν σταθερή δουλειά οι εργαζόμενοι. Άλλο πράγμα συζητάνε. Πως θα δώσουν ζεστό χρήμα και κίνητρα στους επιχειρηματίες, για να ξεμπλοκάρει η καπιταλιστική μηχανή, πως θα ξεπληρώσουν το χρέος, που αυτοί δημιούργησαν, πως θα το φορτώσουν στο λαό. Γι’ αυτό αρπάζουν και ότι απέμεινε από την λεηλασία της προηγούμενης συγκυβέρνησης και από τα «ματωμένα» πλεονάσματά της.
Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα, να πάρουν πρωτοβουλίες, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους κι όχι να περιμένουν από την ΚΕΔΕ και τους Δημάρχους να «κλείσουν τους Δήμους», για να διαμαρτυρηθούν, όπως περιμένει η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Να φωνάξουν δυνατά:

  • Όχι στην αρπαγή των χρημάτων των φορέων του δημοσίου
  • Όχι στην πληρωμή του χρέους. Μονομερής διαγραφή του. Αποδέσμευση από την Ε.Ε. και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Όχι σε παλιά και νέα μνημόνια.
22-4-2015
Συνημμένο:
+