για τις εκλογές και την ΠΝΠ



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δ.Α.Σ. Ο.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ
dasotarodos.blogspot.gr dasotarodos@gmail.com
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που έλαβαν μέρος στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου αλλά και των αντιπροσώπων για το 43ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε εκείνες τις δυνάμεις που εμπιστεύθηκαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα.
Η συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες και προτείναμε κατά την πάγια θέση μας αντιπροσωπευτικό - αναλογικό Προεδρείο, με την προϋπόθεση να συμφωνήσουν όλες οι παρατάξεις. Η πρότασή μας αυτή δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση σύγκλιση ή προγραμματική συμφωνία με καμία από τις παρατάξεις του Δ.Σ, αλλά ως η δημοκρατική έκφραση της απόφασης των ίδιων των εργαζομένων στο Προεδρείο του Συλλόγου, παίρνοντας ταυτόχρονα η κάθε παράταξη την ευθύνη για την υπεράσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων. Οι υπόλοιπες παρατάξεις δε συμφώνησαν και προχώρησαν στην εκλογή των μελών του Προεδρείου, μοιράζοντας τις θέσεις του, αφήνοντας απ’ έξω τη ΔΑΣ-ΟΤΑ.
Εμείς δηλώνουμε ότι, η παράταξή μας έχοντας πολυετή διαδρομή στο Δήμο, θα συνεχίσει να είναι το αποκούμπι των εργαζομένων στα προβλήματά τους και ότι θα είμαστε παρόντες σε κάθε χώρο, με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα, δύναμη κι αποφασιστικότητα. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε και να διεκδικούμε δικαιώματα και κατακτήσεις που χάθηκαν την περίοδο της κρίσης, θα συγκρουόμαστε με τις πολιτικές των κυβερνήσεων και των Δημοτικών αρχών που υλοποιούν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στην οργάνωση της πάλης όλων των Δημοτικών Υπαλλήλων απέναντι στα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικές και ασφαλιστικές απολαβές, παλεύοντας ενάντια στην συστηματική υποβάθμιση των υπηρεσιών που λόγω της κρατικής υποχρηματοδότησης οδηγούνται σε αδυναμία εκτέλεσης των εργασιών τους, σε συρρίκνωση, κλείσιμο και ιδιωτικοποίηση.
Αυτή η διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική που έχει φέρει σε αυτή την τραγική κατάσταση τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους, επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, αφού συνεχίζεται και από τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η εφαρμογή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων. Δεν φτάνει που τα οικονομικά των περισσότερων δήμων είναι στα μαύρα τους τα χάλια εξαιτίας της υποχρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, πραξικοπηματικά βάζει χέρι και μάλιστα αναδρομικά από 17 Μάρτη 2015, στα ταμειακά διαθέσιμα των δημοσίων οργανισμών, των περιφερειών και των δήμων. Η δέσμευση των διαθεσίμων στους δήμους θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και στην καταβολή της μισθοδοσίας. Πριν από ένα μήνα, ζήτησε από τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να επενδύσουν “εθελοντικά” τα αποθεματικά τους και τα διαθέσιμα σε κρατικά ρέπος, αντί να φορολογήσει τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους. Στο αίτημα αυτό ανταποκρίθηκαν θετικά οι διοικήσεις των ταμείων, η Περιφέρεια Αττικής και ο ΟΑΕΔ, που “ανακάλυψαν” ότι τους περίσσευαν λεφτά για να τα επενδύσουν στον εσωτερικό δανεισμό!
Αυτές οι ενέργειες δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει προτεραιότητα να επιλύσει τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στους δήμους. Άλλες είναι οι προτεραιότητές της:
  • Αναγνωρίζει το χρέος της πλουτοκρατίας, ως χρέος του λαού, δηλώνοντας ότι θα το πληρώνει στο “ακέραιο και έγκαιρα”.
  • Έχει δεσμευτεί απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα, απέναντι στους βιομηχάνους, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες, όλους αυτούς που μαζί με την Ε.Ε., την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ. (οι λεγόμενοι τώρα “θεσμοί”) φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης στο λαό.
Επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο των Κυβερνήσεων και των “θεσμών”, ο «Καλλικράτης», ο ασφυκτικός έλεγχος του κράτους και των οργάνων του, αποτελούν εχθρικό περιβάλλον για την ικανοποίηση έστω και των στοιχειωδών αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Όσοι εργαζόμενοι είχαν ελπίδες για κάτι θετικό, κάτι διαφορετικό από αυτή την κυβέρνηση δεν πρέπει να απογοητευτούν. Το αντίθετο. Πρέπει να δράσουν οργανωμένα, μαζικά, αποφασιστικά. Είναι καθήκον σήμερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ώστε:
  • Να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων δημοσίων φορέων.
  • Να επιστραφούν όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.
  • Να δοθεί πλήρης χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με επαρκή στελέχωση για να καλυφθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
22-04-2015
+