Ανακοίνωση για την απεργία της 14ης Νοέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πανηγυρίζει «το τέλος των μνημονίων» και την επιστροφή στην κανονικότητα προσπαθώντας για μια ακόμα φορά να σπείρει αυταπάτες στους εργαζομένους. Την ίδια στιγμή μια σειρά κυβερνητικά στελέχη με δηλώσεις τους καθησυχάζουν θεσμούς και εκπροσώπους μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ότι όχι μόνο δεν θα πειράξουν κανέναν από τους 700 και πλέον αντεργατικούς νόμους, που ψηφίστηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, αλλά πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στην ενίσχυσή τους με νέες αναδιαρθρώσεις.

Η επιστροφή στην κανονικότητα που λέει η κυβέρνηση για εμάς τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ μεταφράζεται:

  • Στην παραμονή της μισθολογικής μας απώλεια, που ανέρχεται στα 50-60%, συνυπολογίζοντας και την απώλεια του 13ου -14ουμισθού.
  • Στην κλιμάκωση της εντατικοποίησης της εργασίας εξαιτίας της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις, με συναδέλφους να εκτελούν παράλληλα καθήκοντα ή να καλούνται να εκτελέσουν τις υπηρεσιακές τους αρμοδιότητες σε ασφυκτικούς χρόνους.
  • Στο να συνεχίζεται να θεωρείται κόστος η υγεία ακόμα και η ζωή των εργαζομένων αφού στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, οι συνάδελφοι στέλνονται για εργασία χωρίς ΜΑΠ, χωρίς εμβολιασμούς και φάρμακα, με επικίνδυνα οχήματα.
  • Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η κατάργηση των Β.Α.Ε. από τους πρώτους κιόλας μήνες του 2019, σε εναρμόνιση και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ήδη με εκθέσεις της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής, μεθοδεύεται η μείωση των δικαιούχων κατά 30%.
  • Και τέλος ο Κλεισθένης έρχεται ως επιστέγασμα, επιταχύνοντας τη μεθόδευση περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεων σε δομές και υπηρεσίες των Δήμων.

Απέναντι στην επιθετικότητα αυτή, η στάση της πλειοψηφίας του σωματείου μας, εξάντλησε την αγωνιστικότητά της στη δικαστική διεκδίκηση 13ου -14ου μισθού. Καλούν όσους συναδέλφους επιθυμούν να υπογράψουν για αγωγές κι αιτήσεις, χωρίς ταυτόχρονα να οργανώσουν καμιά αγωνιστική έκφραση του αιτήματος μας. Εμείς επιμένουμε : Λύση θα δοθεί μόνο με πολιτική απόφαση η οποία θα παρθεί μόνο εφόσον υπάρξει δική μας πίεση και διεκδίκηση.

Καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις αυτές που δεν θέλουν την εγγραφή των συμβασιούχων στην ομοσπονδία, βάζοντας συνεχή εμπόδια σε εγγραφές συναδέλφων. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που λένε ότι η απεργία δεν φέρνει αποτελέσματα!!!


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΗΡΘΕ  Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.


 Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου σε καλεί στην απεργία της 14ης Νοεμβρίου, για να δώσουμε μια πρώτη απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά. Γιατί οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά ότι ο οργανωμένος και ο σωστά προσανατολισμένος αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Κάνε δική σου υπόθεση την επιτυχία της απεργίας.

 Διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου - Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Να καταργηθεί τώρα το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο στο δημόσιο (Ν.4354/15).
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών  των δήμων.
  • Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
  • Την κατάργηση με νόμο του αίσχους των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μην βρίσκεται κάτω από 751 ευρώ.
  • Να καταργηθεί ο Νόμος 4369/2016 για την αξιολόγηση.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και των ΒΑΕ.
Ρόδος 12/11/2018

 

+