Απάντηση στην «Πρόταση Συνδικαλιστικής Δημιουργίας»


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ…

Απάντηση στην «Πρόταση Συνδικαλιστικής Δημιουργίας»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η διακήρυξη της παράταξης «Πρόταση Συνδικαλιστικής Δημιουργίας» θα πρέπει να προβληματίσει κάθε εργαζόμενο, αφού ουσιαστικά επιδιώκει να μετατρέψει το σύλλογο, από οργάνωση εργαζομένων για διεκδίκηση δικαιωμάτων, σε σύλλογο γραφειοκρατικής διαχείρισης προβλημάτων, μέσα στο καθορισμένο εκ των προτέρων πλαίσιο εφαρμογής μιας πολιτικής που επιβάλλεται από την κάθε φορά δημοτική αρχή και από την κάθε φορά κυβέρνηση!
Χαρακτηριστική είναι η διαπίστωση της έλλειψης κουλτούρας ανάμεσα στους εργαζομένους για την αντιμετώπιση του μεγάλου φόρτου εργασίας. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είναι «μετρ» στο πλασάρισμα αυτής της πρότασης στους εργαζόμενους. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί η απαίτηση της δημοτικής αρχής που σε έγγραφό της αναφέρει ότι ο Προϊστάμενος υποχρεούται να μοιράσει τον φόρτο εργασίας στους εναπομείναντες (εξαιτίας μετακινήσεων) υπαλλήλους της υπηρεσίας! Είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία τους να εξυπηρετήσουν την δημοτική αρχή, που δεν κάνουν λόγο ούτε για τις ευθύνες τη δημοτικής αρχής που έχει αφήσει χωρίς προσωπικό τις υπηρεσίες, ούτε για τα παράλληλα καθήκοντα που έχουν κάνει λάστιχο τους εργαζομένους, ούτε για τις μετακινήσεις εργαζομένων ακόμα και σε άσχετες με το αντικείμενό τους υπηρεσίες, κ.α.
Καμιά κουβέντα για τις αντιλαϊκές πολιτικές που συνεχίζει να εφαρμόζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  κατά των μόνιμων προσλήψεων στους ΟΤΑ, κατά της μονιμοποίησης  όλων των συμβασιούχων, κ.α. Αντιθέτως, σε άλλη πρότασή τους αναφέρουν ξεκάθαρα ότι στηρίζουν την εφαρμογή στους ΟΤΑ Συστημάτων Αξιολόγησης παρόλο που αυτά έχουν καταγγελθεί ότι οδηγούν σε απολύσεις! Δημιουργούν επίτηδες αυταπάτες ότι αυτά θα αναδείξουν την έλλειψη προσωπικού και ότι θα βοηθήσει στην βελτίωση των υπηρεσιών! Αποδεικνύεται από τα λεγόμενά τους, ότι η παράταξή τους είναι ο «Δούρειος Ίππος» κυβέρνησης και δημοτικής αρχής, ώστε να εφαρμοστεί η Αξιολόγηση κόντρα στους αγώνες των εργαζομένων!
Ακόμα και η στρατηγική τους απέναντι στα ζητήματα των κινητοποιήσεων είναι επικίνδυνη, αφού φέρνουν σε αντιπαράθεση τις εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων με τις απεργιακές κινητοποιήσεις! Το κτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα ήταν «προαπαιτούμενο» της τρίτης αξιολόγησης, που νομοθέτησε η κυβέρνηση. Σε τι λοιπόν διαφοροποιούνται από τις μνημονιακές πολιτικές; Ή μήπως βάζουν πλάτη να περάσουν στους εργαζόμενους συνεχίζοντας την εξαπάτηση ότι τα δικαιώματα κατακτούνται χωρίς συγκρούσεις με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής;
Στο μόνο που θα συμφωνήσουμε μαζί τους, είναι ότι η ΔΑΣ-ΟΤΑ τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο έχει αδιάλλακτες θέσεις! Όντως δεν υποχωρούμε από τις διεκδικήσεις  για μόνιμη και σταθερή εργασία, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, για την εγγραφή όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας στα Σωματεία και την ΠΟΕ-ΟΤΑ, για τις Σ.Σ.Ε., για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, για κοινωνική Ασφάλιση Δημόσια και για όλους, για την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων στα επίπεδα προ Μνημονίων, κ.α.
Βέβαια, το κατά πόσο οδηγήσαμε τις διαδικασίες σε ΑΞΙΕΔΟΞΑ, φαίνεται από τα αποτελέσματα ενεργειών μας σε προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοι αυτά τα 3 χρόνια:
  • Καταγγελία  για τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης εργαζομένων στην Δ/νση Μεσ. Πόλης. Η δημοτική αρχή δεν τοποθέτησε κάμερες!
  • Καταγγελία για χρέωση εμβολίων προληπτικής ιατρικής εις βάρος των Ασφαλιστικών μας Ταμείων σε Ιδιωτική Κλινική και όχι με δαπάνες της εργοδοσίας.
  • Νομοθετικές ρυθμίσεις μετά από ενέργειες υποψηφίου μας για την Δημοτική Αστυνομία: επιστροφή από διαθεσιμότητα, αναγνώριση χρόνου διαθεσιμότητας ως πραγματικό χρόνο υπηρεσίας, χορήγηση ολόκληρης της κανονικής άδειας για το έτος 2015, μετάταξη σε κλάδο ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας κατ’ εξαίρεση οποιασδήποτε άλλης διάταξης, κ.α.
  • Καταγγελία δημοτικής αρχής και Αντιδήμαρχου Οικονομικών τόσο για τη μη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας ΜΑΠ, όσο και για τις επιθέσεις που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι του Δήμου ότι είναι πλεονάζον προσωπικό, κ.α.
  • Καταγγελία της δημοτικής αρχής που συκοφαντούσε τους εργαζομένους ότι με την χρήση της Κανονικής τους άδειας, άφηναν τις υπηρεσίες χωρίς προσωπικό. Είχε φτάσει στο σημείο η δημοτική αρχή να απαιτεί την έγκριση της κανονικής άδειας από τους αιρετούς και όχι τους Δ/ντές των υπηρεσιών!
  • Καταγγελία της δημοτικής αρχής και του σημερινού εκπροσώπου της παράταξης “Πρόταση Συνδικαλιστικής Δημιουργίας” (Γραμματέα του απερχόμενου ΔΣ του Συλλόγου) για την συμφωνία τους σχετικά με την έμμεση κατάργηση της γονικής άδειας. Αναλάβαμε ενέργειες για την αποστολή ερωτήματος στο Υπουργείο (όπως και  η ΕΜΥΔΑΣ) για να ανατρέψουμε τα σχέδια της δημοτικής αρχής και του εκπροσώπου της παράταξή σας!
  • Παρεμβάσεις κατά της δημοτικής αρχής για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις (μέχρι 5 χρόνια!!) σε υποθέσεις μετατάξεων εις βάρος των εργαζομένων του Δήμου. Οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια χάνουν λεφτά, για να κάνει αποταμίευση η δημοτική αρχή!
  • Πραγματοποιήσαμε Παρουσίαση για το Ασφαλιστικό με πλούσιο υλικό για τις ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση. Το υλικό αυτό τοποθετήθηκε σε κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο Ρόδου.
  • Ενημερώσαμε άμεσα το εργατοτεχνικό προσωπικό για το ζήτημα του Επιδόματος Ανθυγιεινής Εργασίας, ώστε από 1-8-2017 να το πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι που το δικαιούνται. Ενημερώσαμε για την εγκύκλιο που ξεκαθάριζε ζητήματα όπως π.χ. την ολόκληρη καταβολής του ή την επέκταση χορήγησής του και σε εργάτες με άλλη ειδικότητα. Γιατί εκλεγμένος της παράταξης του νυν εκπροσώπου τους δεν εφάρμοζε αυτήν την εγκύκλιο;
  •  Έχουμε εκδώσει πάνω από 100 Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Καταγγελίες, Αφίσες, για την ενημέρωση των συναδέλφων σε εργασιακά θέματα (τα οποία έχουμε διακινήσει στους εργαζομένους του Δήμου τόσο με επισκέψεις στους χώρους εργασίας τους όσο και ηλεκτρονικά).
Ρόδος 20/3/2018
+