Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Σε ευχαριστούμε που με τη στήριξή σου στις αρχαιρεσίες για την εκλογή αιρετών μελών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Νομού Δωδεκανήσου, αυξήθηκαν η δύναμη της ΔΑΣ-ΟΤΑ στο Δήμο Ρόδου και αναδείχθηκε σε δεύτερη δύναμη. Στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο εκλέχτηκε και θα μετέχει, για θέματα υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, η εκλεγμένη μας από το χώρο των Παιδικών Σταθμών.
Αλλά και πανελλαδικά, για άλλη μια φορά, η ΔΑΣ-ΟΤΑ αναδείχθηκε σε δεύτερη δύναμη με αύξηση σε ψήφους και αυξάνοντας τους αιρετούς σε Υπηρεσιακά Συμβούλια, μάλιστα σε πολλούς μεγάλους δήμους αναδείχτηκε και πρώτη δύναμη (Περιφερειακοί δήμοι Θεσ/νίκης, Πάτρα, Γιάννενα, Πρέβεζα, Λευκάδα κ.α.).
Οι συνάδελφοι που εμπιστεύτηκαν την Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΑ, οι εκατοντάδες υποψήφιοι σε όλη την Ελλάδα και οι αιρετοί που εκλέχτηκαν, αποτελούν μια ισχυρή δύναμη μέσα στον κλάδο που μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στον αγώνα για την ανασύνταξη του κινήματος, την αλλαγή των συσχετισμών, τη δημιουργία ενός συνδικαλιστικού κινήματος που θα μπορέσει με αποφασιστικότητα και αντοχή να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική, να απαιτήσει την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Οι δυνάμεις του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού διατηρούν σοβαρά ερείσματα στο κλάδο. Η Συνδικαλιστική Ανατροπή (πρώην ΠΑΣΚΕ) διατηρεί τα ποσοστά της με μια μικρή αύξηση, ενώ η ΔΑΚΕ μειώνεται σημαντικά. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ (ΑΣΚ-ΟΤΑ και ΜΕΤΑ-ΟΤΑ) ως στηρίγματα της κυβερνητικής πολιτικής καταγράφουν σημαντική πτώση.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Έχουμε καθαρή αντίληψη για το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Είναι ένας κρατικός θεσμός για να περνάει την πολιτική των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου για αυτό και λέμε καθαρά ότι χωρίς ισχυρό κίνημα που θα συγκρούεται αποφασιστικά με κάθε αντιδραστική - αντιλαϊκή πολιτική, δεν μπορείς να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
Με την συμμετοχή μας στις εκλογές των υπηρεσιακών στην πραγματικότητα δίνουμε μια συνέχεια στον καθημερινό αγώνα για να χτίζουμε ένα κίνημα που δεν θα αποδέχεται σαν δεδομένους τους αντιλαϊκούς νόμους για ένα κίνημα που θα παλεύει να τους ανατρέψει, μέσα και έξω από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Για ένα κίνημα που δεν θα «αναθέτει» τάχα στους αιρετούς και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες να λύσουν τα προβλήματα αλλά για ένα κίνημα που θα παλεύει για τη συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία, στις Γενικές Συνελεύσεις, στον αγώνα, σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα.

08/01/2017
+