Ανακοίνωση – κάλεσμα για τη συνεχιζόμενη ΑΠΟΧΗ από την αξιολόγηση

Συναδέλφισσες /φοι

Συνεχίζουμε και για το 2019 με «απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα» και με όλους τους τρόπους (έγγραφη, ηλεκτρονική κλπ), που ξεκίνησε από τις 15 Απρίλη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τρέχει τις αναδιαρθρώσεις που εξυπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, διατηρώντας το Ν.4369/16 για την αξιολόγηση του προσωπικού, που έχει στόχο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας και την επιχειρηματική λειτουργία των Δήμων.

·       Με αόριστα και υποκειμενικά κριτήρια (αφοσίωση, πρωτοβουλία κλπ) θα αξιολογείται ως άριστος και ικανός όποιος θα βάζει πλάτη στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, όποιος αποδέχεται το χαράτσωμα του λαού μας, όποιος δεν αντιδρά στην άσκηση πολλαπλών καθηκόντων, δηλ. στην εντατικοποίηση της εργασίας, ενώ θα καλλιεργείται ταυτόχρονα η ανθρωποφαγία, η υποταγή και η ρουφιανιά.

·       Η στοχοθεσία που θα είναι υποχρεωτική και καθορισμένη από κυβέρνηση και δημάρχους, τις περισσότερες φορές θα είναι αδύνατο να επιτευχθεί λόγω υποστελέχωσης (αφού δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού), λόγω έλλειψης μέσων και υλικών (αφού είναι μειωμένοι κατά 65% οι κρατικοί πόροι προς τους δήμους), οδηγώντας σε νέες ιδιωτικοποιήσεις (βλέπε καθαριότητα, πράσινο, κλπ).

·       Η «αξιολόγηση» θα συνδέεται με τους μισθούς, που σημαίνει μπόνους για τους «υπάκουους κι άριστους» και μείωση για τους «ανεπαρκείς». Παράλληλα όσοι θα κρίνονται δύο συνεχόμενες φορές «ανεπαρκείς», θα γεμίζουν τη δεξαμενή των μελλοντικών απολύσεων, που στόχο θα έχει ένα “μικρό” και “ευέλικτο” Δημόσιο, με την εκχώρηση Υπηρεσιών σε επιχειρηματικούς ομίλους και εργολάβους.

Συναδέλφισσες /φοι

Η θέση μας και η στάση μας απέναντι στην «αξιολόγηση» έχει να κάνει με το περιεχόμενο και τους σκοπούς που αυτή υπηρετεί και καταλαβαίνουμε ποιοι είναι. Να ξαναθυμίσουμε την ευθύνη της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου η αντιδραστική αξιολόγηση με βάση τη στοχοθεσία αποτελεί πρότασή τους, μαζί με το Διοικητικό Επιμελητήριο προς την κυβέρνηση (Μάης 2014), αλλά και πως αναγκάστηκαν να κηρύξουν αποχή κάτω από την αντίδραση σωματείων και εργαζομένων.

Να μην γίνουμε συνένοχοι στα σχέδια και τους σκοπούς κυβερνήσεων και πλειοψηφίας δημάρχων, συμμετέχοντας στην «αξιολόγηση» που θέλουν. Αποχή από κάθε διαδικασία και κατάργηση όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου της «αξιολόγησης».

Ρόδος 16/4/2019
+