Ενημερωτικό Σημείωμα (για τη συνάντηση που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία των τριών παρατάξεων του Συλλόγου με το Δήμαρχο)


  
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Την προηγούμενη Παρασκευή (4 Γενάρη 2019) πραγματοποιήσαμε -  για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα - συνάντηση με το Δήμαρχο, ώστε να μας πει ποιες είναι οι προθέσεις του ως προς την άσκηση έφεσης ή όχι στην θετική για συναδέλφους μας απόφαση δικαστηρίου που αφορά τη διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού (δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας).

Πιο συγκεκριμένα, ζητώντας διαβεβαίωση πως δε θα ασκηθεί έφεση από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, επαναλάβαμε ό,τι είχαμε πει και στην προηγούμενη συνάντησή μας, που ήταν τα εξής : α) με το άρθρο 54 του Ν4447/16, καταργείται η υποχρεωτικότητα άσκησης ένδικων μέσων (έφεσης) από πλευράς των Δημοτικών Αρχών σε πρωτόδικες αποφάσεις που αφορούν εργατικές διαφορές, β) 219 συνάδελφοι αορίστου χρόνου από Δήμο, ΔΟΠΑΡ, Λιμενικό, ΔΟΠ και Μουσείο Νεοελληνικής  Τέχνης, δικαιώθηκαν πρωτόδικα (για τους 137 οι αποφάσεις είναι κατά το ήμισυ άμεσα εκτελεστέες) και γ) υπάρχει διαβεβαίωση του Αντιδημάρχου Οικονομικών ότι τα ταμεία του Δήμου έχουν τη δυνατότητα καταβολής των απαιτήσεων αυτών.

Για δεύτερη φορά ο Δήμαρχος, αρνήθηκε να μας απαντήσει, επαναλαμβάνοντας πως περιμένει εισήγηση από τη Νομική Υπηρεσία.

Σαν ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου ξεκαθαρίσαμε στο Δήμαρχο πως το ζήτημα δεν είναι νομικό, αλλά πολιτικό. Είναι πολιτική η απόφαση που πρέπει να πάρει η Δημοτική Αρχή και πρέπει να αποφασίσει αν είναι μαζί με τους υπαλλήλους της ή απέναντί τους. Και πάλι, καμία διαβεβαίωση δεν έδωσε ο Δήμαρχος, εμμένοντας στην αναμονή της εισήγησης της Νομικής Υπηρεσίας.

Στο ερώτημα δε, που θέσαμε γιατί δεν παρέχονται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους συναδέλφους που τα δικαιούνται, αφού έχουν να πάρουν δύο χρόνια, αλλά και για το γάλα που σταμάτησε να χορηγείται εδώ και πάνω από τρεις μήνες, η απάντηση ήταν : «Ρωτήστε τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών»!!!

Είναι φανερό ότι ο Δήμαρχος αποφεύγει να πάρει θέση σε ό,τι αφορά τις δίκαιες απαιτήσεις των εργαζομένων και πετάει το μπαλάκι σε συνεργάτες του, παίζοντας προεκλογικά παιχνίδια.

Οι εργαζόμενοι δε πρέπει να δεχτούν κανένα παιχνίδι που βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ζωής τους και την υγεία τους. Να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται και να είναι έτοιμοι για δυναμική παρέμβαση στο θέμα της έφεσης, είτε αυτό τεθεί στην Οικονομική Επιτροπή είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο.



07-01-2019
+