Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για το θάνατο συναδέλφου


Ρόδος 12/4/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Άλλος ένας νεκρός συνάδελφός μας, εργάτης στην καθαριότητα προστίθεται στο μακρύ κατάλογο των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων στους χώρους δουλειάς, που τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν με γεωμετρική πρόοδο και στους δήμους.
Ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων είναι μεγάλος και συνεχώς αυξανόμενος. Ο τραγικός αυτός απολογισμός είναι το βαρύ τίμημα που πληρώνουν με τη ζωή τους μόνιμοι και συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας, απόρροια των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό - ειδικά στις υπηρεσίες καθαριότητας - του ακατάλληλου και απαρχαιωμένου μηχανολογικού εξοπλισμού, της ανυπαρξίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που κυριαρχούν, της εντατικοποίησης, της επιβολής της 24ωρης λειτουργίας αυτών των υπηρεσιών, που έχει κάνει καθεστώς τη νυχτερινή εργασία όχι μόνο των ανδρών, αλλά και των γυναικών.
Την κύρια ευθύνη για την κατάσταση αυτή, την έχουν η κυβέρνηση και η πλειοψηφία των δημάρχων που υλοποιούν και επεκτείνουν τις πολιτικές της Ε.Ε. Θεωρούν την υγιεινή και ασφάλειά μας κόστος και για να το μειώσουν δεν διστάζουν να παίζουν με τις ζωές μας. Να σταματήσουν να "πετάνε το μπαλάκι" αλλού και να κρύβονται συνεχώς πίσω από δήθεν ανθρώπινα λάθη.  
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποδεχθούμε ως "κανονικότητα" ότι θα πηγαίνουμε στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί, θα παίζουμε κορόνα - γράμμα τη ζωή μας και θα κινδυνεύουμε να μη γυρίσουμε στο σπίτι μας, ενώ θα ξέρουμε ότι αύριο θα είμαστε άνεργοι. Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μας να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέτρα για την υγιεινή και ασφάλειά μας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του εκλιπόντος συναδέλφου.
+