Δελτίο Τύπου της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για την γονική άδεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι ενέργειες της ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου για το θέμα της γονικής άδειας, που από την πρώτη στιγμή το ανέδειξε, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή και εμψυχώνοντας τους εργαζομένους να αντισταθούν και να το παλέψουν, δικαιώθηκε για άλλη μια φορά!
Ως εργαζόμενοι βιώσαμε τον αυταρχισμό της δημοτικής αρχής, του Γεν. Γραμματέα και της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών, οι οποίοι προσπάθησαν «αυθαίρετα» να καταργήσουν το δικαίωμα της γονικής άδειας, είτε ερμηνεύοντας όπως τους βολεύει τις κείμενες διατάξεις είτε εκτελώντας εντολές!
Η παρέμβασή μας πριν από ένα μήνα στο Υπουργείο, η αποστολή του ερωτήματός μας στην Δ/νση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε συνδυασμό και με την έγγραφη απάντηση του Υπουργείου σε αντίστοιχο ερώτημα της ΕΜΔΥΔΑΣ (09-11-2016), είχε αποτέλεσμα.
Οι διευκρινήσεις του Υπουργείου, στην απάντησή του, σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης της γονικής άδειας, επιβεβαιώνουν τα όσα ορίζουν «ρητά» οι διατάξεις της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, δηλ. ότι δεν προβλέπεται ως δικαιολογητικό η βεβαίωση της σχολικής μονάδας για την χορήγηση αυτής της άδειας!
Αποδεικνύεται στην πράξη, ότι ο δρόμος κόντρα στον συμβιβασμό, στην υποταγή, στην μοιρολατρία, στο «τίποτα δεν γίνεται», είναι αυτός που φέρνει αποτελέσματα, είναι αυτός που εμψυχώνει τους εργαζομένους για νέους αγώνες!

Ρόδος, 10-03-2017
+