Ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που - με μαζικότερη από άλλες φορές προσέλευση - πήραν μέρος στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας, για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και για τους αντιπροσώπους μας στο ερχόμενο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους συνάδελφους εργαζόμενους του δήμου που την τίμησαν με τη ψήφο τους ενισχύοντας την δράση της στο κίνημα, αναδεικνύοντάς την δεύτερη δύναμη. Να τονίσει την καθοριστική συμβολή των συναδέλφων που έθεσαν υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ, με ένα και μόνο κίνητρο: τη στήριξη της παράταξης με ανιδιοτέλεια, ώστε να μπορεί να συνεχίζει την παρέμβαση, την οργάνωση και τους αγώνες των συναδέλφων μας με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Η εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου για την αξιολόγηση, οι σχεδιασμοί για την κατάργηση της απεργίας και των ΒΑΕ, οι απολύσεις, η νέα επίθεση στους μισθούς και τα εισοδήματα μας είναι μπροστά μας. Πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στη φοροληστεία, στους πλειστηριασμούς των κατοικιών, στις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών και στην αντιδραστική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Διοίκησης, τη λεγόμενη αναθεώρηση του «Καλλικράτη».
Καθημερινά και ακούραστα θα οργανώνουμε την πάλη, για τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα, όσες δυσκολίες και να έχει, στους τόπους δουλειάς, ώστε να βγουν οι εργαζόμενοι και ο λαός στο προσκήνιο, να περάσει το εργατικό κίνημα στην αντεπίθεση. Να αποσπάσουμε αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων και υπολογισμό του 2016 και 2017, την κατάργηση όλου του αντιλαϊκού νομοθετικού πλαισίου της κρατικής αντιδραστικής «αξιολόγησης». Θα μπούμε μπροστά στον αγώνα χωρίς να συνδιαλεγόμαστε με δημάρχους και κυβερνήσεις, πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων, αποκαλύπτοντας τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς  κυβέρνησης – ΕΕ – δημάρχων και επιχειρηματικών ομίλων.
Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε να στρατευτούν με την ενεργή συμμετοχή τους όλοι οι εργαζόμενοι.


Ρόδος 26/3/2018

+