Ενημερωτικό σημείωμα για το ΔΣ που δεν υλοποιήθηκε με ευθύνη της παράταξης του Προέδρου

Ρόδος 20/05/2018
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
(Για το Δ.Σ. της 17ης Μάη που δεν υλοποιήθηκε)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Την προηγούμενη Πέμπτη (17 Μάη) καλέσαμε σε συνεδρίαση τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καθώς είχε περάσει το χρονικό διάστημα των 7 ημερών – όπως ορίζει το καταστατικό μας στο άρθρ. 31, παρ. 1β – από το έγγραφο αίτημά μας για έκτακτη συνεδρίαση με αριθ. πρωτοκόλλου 18/3-5-2018.
Η συνεδρίαση είχε οριστεί να γίνει στα γραφεία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσού και οι συνάδελφοι που ήταν παρόντες είδαν θετικά το γεγονός της σύγκλισης κοντά τους. Με αυτόν τον τρόπο ο Σύλλογος βγαίνει από τα στενά όρια της πόλης της Ρόδου και οι συνάδελφοι των περιφερειακών ενοτήτων έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συνεδριάσεις θέτοντας άμεσα ζητήματα που τους απασχολούν.   
Στη συνεδρίαση δεν προσήλθε η παράταξη του Προέδρου του Συλλόγου, χωρίς καν να ειδοποιήσει (με εξαίρεση ένα μέλος της που δήλωσε αδυναμία) ενώ όλα τα μέλη του Δ.Σ. ήταν ενήμερα, τόσο με ηλεκτρονική αλληλογραφία όσο και με μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα. Καταγγέλλουμε τη στάση αυτή της πλειοψηφίας, που δείχνει αδιαφορία και ταυτόχρονα απαξιώνει τη λειτουργία του θεσμικού οργάνου της εκπροσώπησης των εργαζομένων. Αποτέλεσμα ήταν το προγραμματισμένο Δ.Σ. να μην πραγματοποιηθεί καθώς δεν υπήρξε η απαραίτητη απαρτία.
Μέσα από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, ενημερώθηκαν οι παρόντες συνάδελφοι για τα θέματα που είχαμε αιτηθεί, καθώς και μέλη της Επιτροπής Αγώνα των Απολυμένων Συμβασιούχων της Καθαριότητας που ήρθαν για να ζητήσουν τη στήριξη του Συλλόγου σε δράσεις και κινητοποιήσεις προκειμένου να δικαιωθούν.  
Ως ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου δηλώνουμε ότι δε θα τους αφήσουμε να απαξιώνουν τα συλλογικά μας όργανα. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη συσπείρωση των εργαζόμενων συναδέλφων στο Σύλλογο, ώστε με τους αγώνες μας να σταματήσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα που θα συνεχίσουν να παίρνουν οι εκμεταλλευτές μας, να αποσπάσουμε διευρυμένες κατακτήσεις και εντέλει να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.
+