Καταγγελία ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου κατά της Δημοτικής Αρχής για απαγόρευση συμμετοχής εργαζομένων στη Γ.Σ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η στάση της δημοτικής αρχής Ρόδου, να απαγορεύσει σε εργαζομένους από τις κοινωνικές δομές την Παρασκευή στις 12:00 να συμμετέχουν στην τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου, στρέφεται εναντίον των εργαζομένων και εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα ως εργοδοσία. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που δεν επιτρέπουν στους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών να πάρουν μέρος σε συλλογικές διαδικασίες και τις ελάχιστες φορές που συμμετείχαν, το πέτυχαν  μετά από επίμονες προσπάθειες και διαμαρτυρίες.
Σε μία περίοδο που η επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους είναι ανελέητη, η δημοτική αρχή Ρόδου παίρνει θέση  ως εργοδότης, εμποδίζοντας τη συμμετοχή και την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων μέσα από το Σωματείο τους. Η διάσπαση, η απομαζικοποίηση των σωματείων μόνο την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική εξυπηρετεί, που βρίσκει πολύτιμο στήριγμα στην πολιτική της Δημοτικής Αρχής σε όλα τα επίπεδα.
Φοβούνται ότι η ενότητα των εργαζομένων μέσα από συλλογικές διαδικασίες θα οργανώσει δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα που πέρασαν και σ’ αυτά που έρχονται.
Η οργάνωση και η συμμετοχή σε τακτικές και έκτακτες Γ.Σ. αποτελεί «όπλο» για την συσπείρωση των εργαζομένων. Είναι το μέσο μαζικής ενημέρωσης και ανταλλαγής εμπειριών-απόψεων των ίδιων των εργαζομένων, ώστε κόντρα στο κλίμα απογοήτευσης και ηττοπάθειας να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν μαζικές κινητοποιήσεις.
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου προτείνει στα μέλη του Δ.Σ. την έκτακτη σύγκλισή του, εάν η δημοτική αρχή δεν δώσει εγκαίρως την έγκρισή της για τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων στην επόμενη Γ.Σ. Στην περίπτωση αυτή να κηρυχτεί προειδοποιητική 4ωρη στάση εργασίας από την αρχή του ωραρίου, ώστε με τους εργαζομένους και από τις κοινωνικές δομές να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας.
Επίσης, απευθύνουμε κάλεσμα στα σωματεία και Ομοσπονδίες να καταδικάσουν δημόσια την αυταρχική στάση της δημοτικής αρχής Ρόδου, η οποία απαγόρευσε την συμμετοχή των εργαζομένων στην τακτική τους Γενική Συνέλευση.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!
                                                                                                                                    Ρόδος, 14-02-2017
+