Ενημερωτικό σημείωμα για το Δ.Σ. της 17ης Απρίλη

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

(Για το Δ.Σ. της 17ης Απρίλη)


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
           
            Την εβδομάδα που μας πέρασε, συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Απρίλη, συνήλθε το Δ.Σ. του Συλλόγου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου με θέματα ημερήσιας διάταξης : 1. Ενημέρωση Προέδρου και 2. Πληρωμές οφειλών Εκλογών και Συνεδρίου.   
Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τα παραπάνω, ζητήσαμε από το Δ.Σ. (εγγράφως το καταθέσαμε από τις 3 Απρίλη, αλλά απάντηση δεν πήραμε ποτέ) να μπει το ζήτημα των απολυμένων-συμβασιούχων συναδέλφων μας. Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες και εκπρόσωποι των απολυμένων συναδέλφων με σκοπό την στήριξη του συλλόγου στις επόμενες κινήσεις τους. Ακολούθησε συζήτηση και καταθέσαμε την πρότασή μας που ήταν η εξής :
1) Να βγάλει ο σύλλογος ανακοίνωση στήριξης των απολυμένων-συμβασιούχων της καθαριότητας για μετατροπή της σχέσης εργασίας τους από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου.
2) Να πραγματοποιηθεί παρέμβαση στο Δήμαρχο για έγγραφη παραδοχή ότι ο Δήμος Ρόδου έχει ανάγκη όλους τους συμβασιούχους και ότι στηρίζει την μετατροπή της σχέσης εργασίας τους σε Αορίστου Χρόνου.
3) Να σταλεί αίτημα προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ για κλιμακούμενες κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων στους ΟΤΑ με Γενικές Συνελεύσεις, στάσεις εργασίας, συμβολικές καταλήψεις ΧΥΤΑ, παραστάσεις διαμαρτυρίας, απεργίες και κλιμακούμενα έως και αποκλεισμό ΧΥΤΑ.
4) Να ορισθεί έκτακτη Γεν. Συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Ρόδου για την οργάνωση των κινητοποιήσεων π.χ. αποκλεισμός ΧΥΤΑ, στάσεις εργασίας, κ.α.
5) Να δοθεί υπόμνημα Διαμαρτυρίας προς τους Βουλευτές του Νομού και τον Δήμαρχο Ρόδου, για την κοροϊδία που παίχθηκε εις βάρος των συμβασιούχων με απαίτηση :
α) την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου των Ιδιωτικοποιήσεων,
β) την νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου.
Η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. συμφώνησε για την ανακοίνωση συμπαράστασης στους απολυμένους συναδέλφους και για την παρέμβαση στο Δήμαρχο. Στο ζήτημα δε των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ακούστηκαν απόψεις απαξίωσης των αγώνων των εργαζομένων λες και τα δικαιώματα κατακτούνται χωρίς συγκρούσεις. Η ιστορία του εργατικού κινήματος λέει ακριβώς το αντίθετο.
Τελειώνοντας, ζητήσαμε να βγει από το Σύλλογο μια ανακοίνωση καταδίκης της επέμβασης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας, στη  Συρία καθώς και την άρνησή μας να συμμετάσχουμε με οποιονδήποτε τρόπο στον πόλεμο που γίνεται στη Συρία, κάτι που δεν έγινε δεκτό.
Ως ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου συνεχίζουμε και οργανώνουμε τους εργατικούς αγώνες βασισμένοι στην εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από τις κινητοποιήσεις των πρώην εργαζομένων της ΑΔΕΚΤ, του Βιολογικού, των πρώην Δημοτικών Αστυνόμων. Οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα! Απαιτούμε την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας, κόντρα στις εκφυλιστικές τακτικές, την απαξίωση των κινητοποιήσεων και των συλλογικών μας οργάνων.
+