Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΟΤΑ ΡΟΔΟΥ (Για την κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

(Για την κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ, μετά από αίτημα και πρόταση της ΔΑΣ ΟΤΑ, ώστε να παρθεί απόφαση για 24η Πανελλαδική Απεργία την ημέρα της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, σε συνέχεια της απεργίας της 14ης Δεκέμβρη. Στο πολυνομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται και η τροπολογία για το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (τροπολογία που αποσύρθηκε προσωρινά κάτω από τις έντονες αντιδράσεις της εργατικής τάξης), επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.
Το πολυνομοσχέδιο περιέχει επίσης και τα παρακάτω μέτρα :
·         Έναρξη των  ηλεκτρονικών πλειστηριασμών  και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
·         «Επαναδιατυπώνεται» η υπάρχουσα νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με την ταχύτερη εφαρμογή για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου (από το 2019 αντί του 2020) σε περίπτωση που διαπιστωθούν «αστοχίες» στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού.
·         Ως «πρώτο πιάτο» έχουν ετοιμάσει τις «αλλαγές» στον τρόπο υπολογισμού των οικογενειακών επιδομάτων και μάλιστα με μεγάλες μειώσεις για τα τρίτεκνα και πολύτεκνα λαϊκά νοικοκυριά.
Κατά τη συνεδρίαση της ΕΕ έπεσαν οι μάσκες αφού Συνδικαλιστική Ανατροπή, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση για διαμαρτυρία την ημέρα ψηφίσματος των προαπαιτούμενων που τσακίζουν τα λαϊκά στρώματα για άλλη μια φορά. Δεν πάρθηκε καμία απόφαση για 24ωρη απεργία παρά μόνο, για τα μάτια του κόσμου, σύρθηκαν στην 3ωρη στάση της ΑΔΕΔΥ, με φανερή την αγωνία τους να μην κάνουν τίποτα περισσότερο που θα έβαζε εμπόδια στην σχεδιαζόμενη κυβερνητική επίθεση.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κυβέρνηση που μεσολαβητικά κάνει τη δουλειά του κεφαλαίου, χτυπώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων, έχοντας όμως και δεκανίκια στο συνδικαλιστικό κίνημα μέσω των γνωστών συνδικαλιστικών ηγεσιών στις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ.
Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα για όλες αυτές τις δυνάμεις που παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης και να τους γυρίσουν την πλάτη. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις κόντρα στα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.
10/01/2018
+