Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για τις γονικές άδειες


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το θέμα που προέκυψε με σχετικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου (2/64482/5-8-2016), με το οποίο υποχρεώνει τους υπάλληλους που αιτούνται γονική άδεια να προσκομίζουν “βεβαίωση του σχολικού ιδρύματος ότι προσήλθε προκειμένου να ενημερωθεί για την επίδοση του παιδιού του”, συζητήθηκε στο ΔΣ του Συλλόγου μας της 16ης Δεκέμβρη 2016. Αναλυτικότερα, πάρθηκε η απόφαση να συνταχθεί και να προωθηθεί ανακοίνωση στα μέλη του Συλλόγου ώστε να ενημερωθούν πως δεν οφείλουν και δεν έχουν καμία υποχρέωση - βάσει της νομοθεσίας - να προσκομίζουν αυτή τη βεβαίωση.
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου ζήτησε τόσο εγγράφως (αρ. πρωτ. 97997/18-11-2016) όσο και σε συνάντηση που πραγματοποίησε στις 25/11/2016 από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, να μας διαθέσει τη νομοθεσία στην οποία στηρίζεται η απαίτησή του. Ο Γενικός, ενώ αδυνατεί να βρει νομοθετικό πλαίσιο που να στηρίζει την απόφασή του, εξακολουθεί να λειτουργεί με την ίδια αντίληψη, ταλαιπωρώντας τους υπαλλήλους χωρίς λόγο.
Για την συνέχεια της κατάστασης αυτής, έχει ευθύνες και ο γραμματέας του Συλλόγου, ο οποίος όχι μόνο δεν κοινοποίησε την απόφαση στο Δήμο, και φέρνει ακέραια την ευθύνη γιατί έτσι αντικειμενικά διευκολύνει την Δημοτική Αρχή να εξακολουθεί να ζητά από τους εργαζόμενους βεβαίωση, αλλά το χειρότερο δεν την κοινοποιεί σε όλους τους συναδέλφους. Μάλιστα αρνήθηκε να δώσει αντίγραφο στην παράταξή μας, όταν του ζητήθηκε επιτακτικά, προκειμένου να ενημερωθούν επιτέλους οι συνάδελφοι, λέγοντας πως έχει “άλλες προτεραιότητες”.
Καταγγέλλουμε τη στάση του γραμματέα του Συλλόγου γιατί αυτή στρέφεται τελικά ενάντια στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους. Αποτέλεσμα αυτής της στάσης είναι να μπαίνουν σε αμφισβήτηση κεκτημένα δικαιώματα, σε μια περίοδο που όσα μας έχουν απομείνει βρίσκονται προς κατάργηση στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Αλλά αυτός είναι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός!!! Να πως μικρές και μεγάλες κατακτήσεις των αγώνων των εργαζομένων χάθηκαν τα τελευταία χρόνια αφού αυτή η στάση από όποια παράταξη κι αν έχει εκφραστεί βάζει πλάτη στην εφαρμογή των αντεργατικών αποφάσεων για κατάργηση δικαιωμάτων.

Ρόδος 16-01-2017
+