Συμμετέχουμε στη συνεχιζόμενη ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης

Ρόδος, 12/6/2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ


 Συναδέλφισσες /φοι
Συνεχίζουμε την “απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα” και για το 2018. Η ηλεκτρονική αξιολόγηση, αποτελεί δέσμευση της Κυβέρνησης ως προαπαιτούμενο της 3ης αξιολόγησης του μνημονίου του Γενάρη του 2018, βάσει του νόμου Βερναρδάκη τον οποίο απέρριψαν στην πλειοψηφία τους οι Δημόσιοι και Δημοτικοί Υπάλληλοι το 2017 με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία – αποχή.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατηρεί το Ν.4369/16 και όλο το αντιδραστικό νομοθετικό του πλαίσιο, την ουσία και το αντιλαϊκό περιεχόμενο της “αξιολόγησης” στο Δημόσιο. Συνεχίζει να προσπαθεί να επιβάλει την εφαρμογή της αντιδραστικής αξιολόγησης στους εργαζόμενους στους δημόσιους φορείς, παρά την εκφρασμένη αντίθεσή τους.
Η εφαρμογή της αξιολόγησης συνδέεται με την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, με την επιχειρηματική λειτουργία των Δήμων, με το ληστρικό ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος είναι ο στόχος της. Σίγουρα αυτή η “αξιολόγηση” δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοτικών υπαλλήλων και φυσικά ούτε με την παροχή σύγχρονων και ποιοτικών δημόσιων υπηρεσιών. Μπορεί να υπάρξει καλή αξιολόγηση μέσα σε όλο αυτό το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, όταν κριτήριά της είναι η συμπεριφορά του δημοσίου υπαλλήλου εντός και εκτός υπηρεσίας, η πίστη στους αντιλαϊκούς νόμους, η σύνδεση της αξιολόγησης με την περικοπή μισθού και τις απολύσεις; (βλ. άρθρ. 12, 17 του Ν.4354/2015 και άρθρ. 45, 86, 97, 156 του Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων Ν.3584/2007). Μπορεί να υπάρξει καλή αξιολόγηση, όταν οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, αφού δε γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τα τελευταία χρόνια, όταν οι περικοπές των πόρων προς τους δήμους συνεχίζονται (μειωμένοι κατά 62%), με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατη η κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών;
Θα αξιολογείται ως άριστος και ικανός όποιος θα βάζει πλάτη στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, όποιος αποδέχεται το χαράτσωμα του λαού μας. Από την άλλη, μέσω της αξιολόγησης θα δημιουργηθεί μια δεξαμενή μελλοντικών απολύσεων που στόχο θα έχει ένα “μικρό” και “ευέλικτο” Δημόσιο, με την εκχώρηση των Υπηρεσιών του σε επιχειρηματικούς ομίλους και εργολάβους.
Να θυμίσουμε την ευθύνη της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ όπου η αντιδραστική αξιολόγηση με βάση τη στοχοθεσία αποτελεί πρότασή τους μαζί με το Διοικητικό Επιμελητήριο προς την κυβέρνηση (Μάης 2014).
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου καλεί το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, για πολλοστή φορά άμεσα να προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση για να ενημερωθούν και να οργανωθούν οι εργαζόμενοι απέναντι στην αξιολόγηση, τη στοχοθεσία, την κινητικότητα, τον «Κλεισθένη».
Συνεχίζουμε την απεργία – αποχή στην αξιολόγηση, συμμετέχοντας στο μπλοκάρισμα της ηλεκτρονικής αξιολόγησης.
+