ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου : Καταγγελία Δ.Σ. Συλλόγου για συμβασιούχους

3 Μάη 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Είναι γεγονός ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάτω από την πίεση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των συμβασιούχων και των αναγκών σε προσωπικό στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε παρατάσεις των συμβάσεών τους.
Ήταν η ίδια η συγκυβέρνηση που τους υποσχόταν Μόνιμη και Σταθερή Εργασία δίνοντας έτσι λύση στην ομηρία τους. Τα ψέματα όμως έχουν κοντά ποδάρια! Η προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ άφησε εκτός των προσωρινών πινάκων το 92% των συμβασιούχων – παρατασιούχων.
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ πρωτοστάτησε και στη Ρόδο, όπως σε όλη την Ελλάδα, στην οργάνωση των συμβασιούχων, μπαίνοντας  μπροστά για τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα.
Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, “ξεπούλησε” το αίτημά τους για μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου Χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις με πρόσχημα την προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Αυτή η πλειοψηφία ήταν που “ανέτρεψε” την απόφαση των ίδιων των συμβασιούχων για αποκλεισμό του ΧΥΤΑ στις κινητοποιήσεις του καλοκαιριού, με το πρόσχημα της νομιμότητας(!).
Ως ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου καταθέσαμε στο τελευταίο Δ.Σ. ολοκληρωμένη πρόταση στήριξης του αγώνα των συμβασιούχων για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου Χρόνου. Και φυσικά έγινε το αναμενόμενο: Δεν έγινε δεκτή. Δεν γράφτηκε ούτε δημοσιοποιήθηκε καμιά ανακοίνωση στήριξης των αγώνων των συναδέλφων συμβασιούχων.
Αντιθέτως, το έγγραφο αίτημα της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου που στάλθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου, λόγω της απουσίας και συμμετοχής μας στο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στα Γιάννενα, αποκρύπτει σκοπίμως τις ευθύνες της Κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο! Τους προτείνουμε να διαβάσουν τις τοποθετήσεις του Δημάρχου Πατρών κ. Πελετίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο, στα Υπουργεία, στην Κ.Ε.Δ.Ε και στα δικαστήρια! Ακόμα και η τοποθέτηση της Επιτροπής Αγώνα των απολυμένων συναδέλφων μας στην Καθαριότητα ήταν πιο προχωρημένη από αυτή της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου…
Κουβέντα δε στο έγγραφό τους, για το εργατικό ατύχημα που κόστισε τη ζωή σε συνάδελφο συμβασιούχο λόγω έλλειψης προσωπικού και εντατικοποίησης της εργασίας στη Ρόδο. Παρ’ όλες τις πιέσεις μας, ώστε να συμπεριληφθεί αναφορά για τον θάνατο του συναδέλφου μας, οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δ.Σ. του Συλλόγου… αρνήθηκαν!
Ως ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου δεν ξεχνάμε τους αγώνες των συναδέλφων μας συμβασιούχων από το 2015 για μετατροπή της σχέσης εργασίας τους σε Αορίστου Χρόνου. Δεν ξεχνάμε αυτούς που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. 54 οικογένειες έχασαν τον άνθρωπό τους. Μόλις λίγες μέρες πριν θρηνήσαμε άλλους δύο συναδέλφους στην Τήνο που έχασαν τη ζωή τους έπειτα από εργατικό ατύχημα! Ο ένας από αυτούς ήταν απλήρωτος από τον Ιούνη του 2017!!
Καταγγέλουμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, που ενώ μαζί με τις παρατάξεις τους (ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΜΕΤΑ-ΟΤΑ) στο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ έριχναν “κροκοδείλια δάκρυα” για τα εργατικά ατυχήματα, στη Ρόδο τα αποκρύπτουν. Στην πράξη δεν παίρνουν κανένα μέτρο για τη στήριξη των αιτημάτων τους, καμιά προσπάθεια οργάνωσης του αγώνα τους μέσα από κινητοποιήσεις!
Αυτός είναι ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός!
Συνάδελφοι σας καλούμε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
Εμείς δεν κάνουμε βήμα πίσω.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

 


 

 
+