Ενημερωτικό σημείωμα (συζήτηση με το Γ. Γραμματέα του Δήμου για τις ηλεκτρονικές άδειες)

 24-07-2018
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
(για τη συζήτηση με το Γ. Γραμματέα του Δήμου με θέμα τις ηλεκτρονικές άδειες)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου πραγματοποίησε χθες συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου, προκειμένου να εκθέσει τις παρατηρήσεις και τις απόψεις της για το θέμα που προέκυψε με το έγγραφό του (2/41602/5-7-2018) και το οποίο αναφέρεται στην εφαρμογή ηλεκτρονικού τρόπου χορήγησης των αδειών (κανονική, γονική, αναρρωτική κλπ).
Του αναφέραμε πως γενικά δεν υπάρχει διαφωνία στη χρήση και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών όταν αυτές διευκολύνουν τους εργαζόμενους (λιγότερος όγκος δουλειάς), είναι πιο οικονομικές και φιλοπεριβαλλοντικές (λιγότερο χαρτί), με τη βασική προϋπόθεση να έχουν μια καθολικότητα, να μπορούν δηλαδή όλοι οι εργαζόμενοι να τις εφαρμόσουν.  Όμως, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι είτε δεν έχουν πρόσβαση σε Η/Υ, σε διαδίκτυο κ.λπ., είτε δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Η πρόταση του Γενικού για “ανάθεση” σε συναδέλφους ώστε να διεκπεραιώνουν τη διαδικασία αυτή, γνωρίζουμε πως δεν κάλυψε όλα τα τμήματα και τις Δ/νσεις - εξάλλου δεν είναι υποχρεωμένοι και οι συνάδελφοι για αυτό. Του προτείναμε λοιπόν να μείνει προαιρετική αυτή η διαδικασία, για όσους θέλουν και μπορούν, καθώς επίσης να παραμείνει δεκτός κι ο χειρόγραφος τρόπος αίτησης αδειών, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, για όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους.
Επίσης, για το σημείο που αναφέρει το έγγραφο : «αιτήσεις άδειας οι οποίες υποβλήθηκαν εγκαίρως, αλλά δεν εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους προϊσταμένους ΔΕΝ ΘΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ», ζητήσαμε να βρεθεί τρόπος ώστε στην ηλεκτρονική αίτηση να αναφέρεται η αιτιολόγηση της μη έγκρισης της αιτούμενης άδειας, όπως γίνεται και στην έγγραφη μορφή της. Με αυτόν τον τρόπο την ευθύνη για την μη έγκαιρη έγκριση άδειας (όταν έχει έγκαιρα υποβληθεί), θα την έχουν οι αρμόδιοι προϊστάμενοι και όχι οι αιτούντες συνάδελφοι.
Ο Γενικός είπε ότι θα συζητήσει τα παραπάνω με το Δήμαρχο – του οποίου αποτελεί βούληση η εφαρμογή της ηλεκτρονικής άδειας καθώς και η σύνδεσή της με το παρουσιολόγιο – και θα μας ενημερώσει με νέο έγγραφο.

+