Δελτίο Τύπου ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για την παρέμβασή μας στο Υπουργείο σχετικά με την γονική άδεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου, μετά την χλιαρή αντίδραση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για την εσφαλμένη διαδικασία που απαιτεί ο Γεν. Γραμματέας και το Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Ρόδου, δηλ. την προσκόμιση βεβαιώσεων υπογεγραμμένων από τους εκπαιδευτικούς ή την σχολική μονάδα, πραγματοποίησε στην Αθήνα συνάντηση εκπροσώπου της, υπαλλήλου του Δήμου Ρόδου, με τους αρμόδιους για το θέμα αυτό υπηρεσιακούς υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών (Σταδίου 27).
Η απάντησή τους ήταν πως, η διαδικασία για την χορήγηση άδειας διευκόλυνσης στους εργαζομένους-γονείς για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης των τέκνων τους δεν απαιτεί προσκόμιση βεβαίωσης από τη σχολική μονάδα!
Ως εκ τούτου και σε συνεννόηση μαζί τους αναμένουν έγγραφό μας – το οποίο στάλθηκε σήμερα (χθες) στο Υπουργείο Εσωτερικών για να πάρει αριθμό Πρωτοκόλλου – ώστε να καταγράψουν την απάντησή τους και να την κοινοποιήσουν στο Δήμο Ρόδου μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου καλεί τους εργαζόμενους-γονείς να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς, στις απειλές της εργοδοσίας ή των μηχανισμών της και να μην προσκομίζουν καμιά βεβαίωση στο Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Ρόδου, όταν αιτούνται την γονική άδεια που δικαιούνται.
Ρόδος, 06-02-2017
+